Tükröm tükröm mond meg... - Online munka 2.0

Friss topikok

Címkék

Tükröm tükröm mond meg...

2013.08.30. 16:17 talaca

Egyre többször hallom a facebookról, hogy értéktelen kicsinyes és giccses. Nos ha ilyennek látod akkor vagy te vagy ilyen vagy nem tudod használni.

Ugyanis a facebook olyan mint egy tükör! Valójában a te ízlésedet tükrözi vissza!

Miért?...

Naponta egy átlagos felhasználó ismerősei több ezer megosztást és postot  tesznek közzé. Ez, na meg némi facebook ajánlás képezi a kezdőlap tartalmát. Viszont egy felhasználó ezek közül naponta alig százat néz meg. Így aztán semmi értelme mindet megjeleníteni ami egyébként is jelentősen növelné az amúgy sem kicsi adatmennyiséget.

Ezért a facebook szűrőket alkalmaz! Az algoritmusok egy csomó minden mellett azt is figyelik, hogy az adott felhasználó miket Like-ol és mit rejt el a kezdőlapján.

A Like-olt felhasználótól és témában érkező tartalmakból többet mutat míg az elrejtettet témából nem vagy csak sokkal kevesebbet jelenít meg fokozva ezzel is a felhasználói élményt.

Ezek után könnyű belátni, hogy...

  1. Mivel az idővonaladon az szerepel amit te teszel oda vagy engedélyezel ezért annak tartalma kizárólag tőled függ!
  2. És a kezdő lapodon ha jól használod a Like és az elrejtés eszközöket akkor rövid időn belül a kedvelt tartalmakat látod és csökken majd eltűnik a szemét!

Vagyis ha nem vagy elégedett a tartalommal akkor adj infót az algoritmusoknak. Like-old ami tetszik és rejtsd el ami nem. Tanuld meg használni a rendelkezésedre álló eszközöket és a facebook egy sekélyes, giccses webhelyből csakhamar egy kellemes közösségi oldallá növi ki magát!

A saját ízlésed és személyiséged tükre lesz!

És ha keresni is akarsz vele akkor katt ide

süti beállítások módosítása